December 11, 2010

White Christmas Decor - DIY

Mnogo sam razmišljala o tome što je to što povezuje nas bloggerice koje se bave uređenjem i dekoriranjem doma. Da li je to strast, mogućnost da stvaramo nešto novo, ili da uređujemo dio sebe ili da stvaramo prostor gdje ćemo napuniti svoje baterije, biti svoji, povezani sa samim sobom. Već sam jednom rekla da volim bijelu boju, bilo da se radi o interijeru ili modi. U mojoj najdražoj knjizi koju sama nazivam svojom biblijom " Žene koje trče s vukovima", Clarissa Pinkola Estez, izvukla sam citat iz priče Vasilisa Premudra:

" Bijela je boja novoga , čistoga ,netaknutog. Ona je boja duše oslobođenja tijela, duha koji nije opterećen tjelesnim. Ona je boja suštinske hrane, majčina mlijeka.Istodobno, bijela je boja mrtvih, boja onoga što je izgubilo svoju rumenost, svoj žar vitalnosti. Kada postoji bijela, sve je na trenutak tabula rasa, još neispisano. Bijela je obećanje da postoji dovoljno "hrane" da stvari počnu ispočetka."



Stoga drage bloggerice, bijela boja se odlično uklapa u ovo godišnje doba koje bi simbolično moglo iskazati jedan novi početak, bilo da se radi o nama samima, našoj kreativnosti, našim skrivenim željama i potrebama koje još nismo osvijestili, te prije svega moramo dopustiti da sve ono loše "umre" , da bi  se nešto novo i dobro rodilo ponovo.





Ugodne blagdane želi Vam Annie!

Images via Annie

4 comments:

  1. Lijepo napisano...predivno i inspirativno:))

    ReplyDelete
  2. Hvala Annie, tebi takodjer:)
    Prekrasan post, slazem se, u svemu s tobom.
    Tvoja bozicna dekoracija je jednostavna i prelijepa:)
    Pusa

    ReplyDelete
  3. Jednostavnost je uvijek najljepšajer iz nje proizlazi sva elegancija i ljepota!
    Krasno napisan post i lijepe fotke.
    Ugodan vikend i lijep pozdrav.

    ReplyDelete
  4. Love this natural simplicity ~ xox Alexandra

    ReplyDelete